Pre ebolu úrady na dva týždne uzavrú okres Kono

NETKY.SK • 10 December 2014, 17:50 • 2 min
Pre ebolu úrady na dva týždne uzavrú okres Kono

FREETOWN - Dvojtýždňové uzatvorenie jedného z východných regiónov západoafrického štátu Sierra Leone s cieľom zabrániť ďalšiemu šíreniu eboly dnes ohlásili tamojšie úrady. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K tomuto opatreniu pristúpili po tom, ako sa v utorok v okrese Kono objavilo sedem nových prípadov ochorenia na ebolu počas jedného dňa. Úrady povolia pohyb osôb iba v rámci regiónu, nikto tam však nebude môcť v priebehu týchto dvoch týždňov pricestovať ani odcestovať.
     

Predstaviteľ okresu Kono bohatého na diamanty Emmanuel Lebbie uviedol, že uzatvorenie oblasti začne platiť dnes a potrvá do 23. decembra.
     

Podobné opatrenie na zabránenie šírenia nákazy do ďalších oblastí už tento rok zaviedli aj úrady v hlavnom meste Freetown. Obyvateľom vtedy na niekoľko dní zakázali vychádzať z domov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies