Pre drogy zadržala v Košiciach päť podozrivých osôb

NETKY.SK • 7 September 2018, 15:25 • 2 min
Pre drogy zadržala v Košiciach päť podozrivých osôb

KOŠICE - Polícia zadržala päť osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová, policajnú akciu vykonali začiatkom týždňa. Tri osoby boli napokon prepustené.

slovakia

left justify in out

„Počas akcie boli vykonané tri domové prehliadky a jedna prehliadka osobného motorového vozidla. Počas týchto prehliadok boli zaistené vrecúška s obsahom bielej kryštalickej látky, predbežnou expertízou vyhodnotené ako pervitín a tabletky pripomínajúce extázu. Rovnako boli zaistené aj komponenty potrebné na výrobu pervitínu, ale aj sklenené fajky na jeho fajčenie. Zároveň bol počas prehliadok nájdený aj samopal vz. 58 so zatavenou hlavňou,“ spresnila hovorkyňa s tým, že všetky zaistené veci boli odoslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie.

 

Ako Ivanová dodala, polícia obvinila 30-ročnú Zuzanu a 36-ročného Ladislava z Košíc. „Podľa doterajšieho vyšetrovania obvinené osoby doma prechovávali viac ako 19 obvyklých jednorazových dávok pervitínu, omamné a psychotropné látky predávali odberateľom v rôznych množstvách a na rôznych miestach v Košiciach, pričom pri zadovažovaní a predaji drog navzájom spolupracovali,“ uviedla.

 

Ako doplnila, obvinení žili v spoločnej domácnosti s dvomi maloletými deťmi. „Drogy boli aj napriek tejto skutočnosti odložené na viditeľných a dostupných miestach,“ uzavrela.

Obe obvinené osoby vzali do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona