Pre dohodu o brexite odstúpil štátny tajomník ministerstva školstva

NETKY.SK • 1 December 2018, 08:01 • 2 min
Pre dohodu o brexite odstúpil štátny tajomník ministerstva školstva

LONDÝN - Zo svojej funkcie odstúpil v piatok štátny tajomník britského ministerstva školstva Sam Gyimah.

slovakia

left justify in out

Ako dôvod svojej rezignácie uviedol nesúhlas s plánom premiérky Theresy Mayovej na odchod Británie z EÚ, ktorý označil za "naivný". Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

 

Gyimah, ktorý je vychádzajúcou hviezdou Konzervatívnej strany a podľa Sky News aj veľkým favoritom na post jej budúceho lídra, v rozhovore pre denník Independent uviedol, že vládny plán na odchod krajiny z EÚ "nie je v národnom záujme Británie" a hlasovať zaň by znamenalo vydať sa na cestu neúspechu.

 

Predbežná dohoda o brexite, ktorú Británia uzavrela s EÚ, predstavuje "deficit demokracie a stratu zvrchovanosti, ktorú verejnosť nikdy neprijme," napísal na Facebooku Gyimah.

 

Na znak nesúhlasu s plánom premiérky Mayovej na odchod Británie z EÚ už odstúpil minister pre brexit Dominic Raab, ministerka práce Esther McVeyová, ako aj päť štátnych tajomníkov.

 

Poslanci Dolnej snemovne britského parlamentu by mali o predbežnej dohode s EÚ o brexite hlasovať 11. decembra.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona