Pre dianie vo Vrběticiach padajú hlavy vo Vojenskom technickom ústave

NETKY.SK • 17 December 2014, 07:57 • 2 min
Pre dianie vo Vrběticiach padajú hlavy vo Vojenskom technickom ústave

PRAHA - Riaditeľ českého Vojenského technického ústavu Václav Irovský oznámil dnes rezignáciu na funkciu k 31. decembru 2014.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov odchádza z osobných dôvodov. Pre verejnoprávnu Českú televíziu uviedol, že VTÚ pod jeho vedením (od roku 2013) nič nezanedbal, na ilustráciu čoho poznamenal, že od januára 2013 dvakrát nechal opraviť plot okolo výbuchmi sužovaného areálu muničných skladov vo Vrběticiach.
      

Nástupcom Irovského bude dočasne doterajší riaditeľ správneho úseku VTÚ Jiří Protiva, nový riaditeľ vzíde z výberového konania. Už s platnosťou od pondelka 15. decembra skončil vo funkcii riaditeľ pobočky VTÚ v Slavičíne Zbyněk Eiselt, ktorý v súvislosti s udalosťami vo Vrběticiach čelil kritike ministra obrany ČR Martina Stropnického, ako aj starostov okolitých obcí.
      

Podľa šéfa českého rezortu obrany Eiselt odvádzal nekvalitnú prácu a v krízovej situácii nezvládol komunikáciu so zainteresovanými. Bola to práve pobočka VTÚ v Slavičíne, ktorá prenajala spomínaný areál súkromným firmám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies