Pre ďalšie investície Microsoftu je dôležité, aby Británia v EÚ zostala

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 08:01 • 2 min
Pre ďalšie investície Microsoftu je dôležité, aby Británia v EÚ zostala

SEATTLE - V prípade, že Británia má záujem o ďalšie investície, mala by podľa amerického softvérového koncernu Microsoft v Európskej únii zostať.

slovakia

left justify in out

Microsoft to oznámil v rovnaký deň, ako Konfederácia britského priemyslu (CBI) vyzvala firmy, aby o príslušnom referende diskutovali so svojimi zamestnancami. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Americká spoločnosť zamestnáva v Británii okolo 5000 ľudí. V tejto súvislosti uviedla, že v prípade hlasovania za odchod z Európskej únie môžu byť ďalšie investície ohrozené. Referendum o zotrvaní v Európskej únii bude v Británii 23. júna.

 

"Podľa nás by Británia mala v EÚ zostať," uviedol na webovej stránke Microsoftu riaditeľ americkej firmy pre Britániu Michel Van der Bel. Ako dodal, zotrvanie krajiny v Európskej únii je jedným z dôležitých kritérií na pokračovanie, či poskytnutie nových investícií zo strany Microsoftu, alebo iných firiem.

 

Aj CBI dnes upozornila, že ekonomika Británie odchodom z EÚ utrpí a uviedla, že vedenia podnikov by o tejto otázke mali so zamestnancami diskutovať. "Zodpovední predstavitelia firiem by mali dať svojim zamestnancom šancu vypočuť si, aké dôsledky bude mať brexit na rast ich podniku, ich pracovné miesta a miestnu komunitu," uviedla generálna riaditeľka CBI Carolyn Fairbairnová. Zároveň dodala, že takéto rozhovory neznamenajú, že by niekto ľuďom radil ako voliť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies