Pre chrípku zavreli v Banskobystrickom kraji 14 školských zariadení

NETKY.SK • 19 Február 2016, 14:39 • 2 min
Pre chrípku zavreli v Banskobystrickom kraji 14 školských zariadení

BANSKÁ BYSTRICA - V Banskobystrickom kraji sa naďalej zvyšuje chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) a chrípku a jej podobné ochorenia (CHPO). V porovnaní s uplynulým týždňom stúpol výskyt ARO o vyše 26 percent a výskyt CHPO o viac ako 15 percent.

slovakia

left justify in out

Z 13-tich okresov Banskobystrického kraja sú lokálne epidémie v štyroch, v ostatných okresoch s výnimkou Banskoštiavnického evidujú zdravotníci sporadický výskyt týchto ochorení. V šiestich okresoch kraja – Brezno, Lučenec Poltár, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš a Žiar nad Hronom, je zatvorených 14 materských a základných škôl.


Najviac chorých na ARO hlásia v Banskobystrickom kraji okresy Lučenec, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš a Banská Bystrica. Chorobnosť na chrípku je najvyššia v okresoch Lučenec, Banská Bystrica, Poltár a Revúca. Ochorenia na ARO v tomto týždni najviac postihujú vekovú skupinu seniorov a ekonomicky aktívneho obyvateľstva, teda ľudí od 20 do 59 rokov. Nasledujú najmenšie deti a žiaci základných škôl. Najnižší výskyt je tentoraz medzi adolescentmi. Podobný trend je aj vo výskyte chrípky a jej podobných ochorení.

 

Lekári nenahlásili žiadne ochorenia SARI či pandemickej chrípky. Informácie poskytla agentúre SITA hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies