Pre chrípku uzatvorili niekoľko ďalších škôl v Prešovskom kraji

NETKY.SK • 30 Január 2013, 08:26 • 2 min
Pre chrípku uzatvorili niekoľko ďalších škôl v Prešovskom kraji

Pre chrípku uzatvorili niekoľko ďalších škôl v Prešovskom kraji - Zaujímavosti Akútne respiračné (ARO) a chrípke podobné ochorenia (CHPO) zatvorili počas tohto týždňa ďalšie školské zariadenia na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK). V minulom kale

slovakia

left justify in out

imgAkútne respiračné (ARO) a chrípke podobné ochorenia (CHPO) zatvorili počas tohto týždňa ďalšie školské zariadenia na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

"V minulom kalendárnom týždni sme v okrese Prešov a Sabinov nemali zatvorenú ani jednu základnú školu (ZŠ) a materskú školu (MŠ). K dnešnému dňu ale evidujeme na základe hlásení zatvorené školské zariadenia, a to konkrétne ZŠ s MŠ v Brezovici, okres Sabinov a MŠ v Bretejovciach v Prešovskom okrese," informovala TASR Ida Hudáková z krajskej pobočky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

ARO a CHPO sa počas uplynulého kalendárneho týždňa podpísali pod zatvorenie 17 školských zariadení na území PSK. Či je v prvých dňoch aktuálneho týždňa chorobnosť v jednotlivých okresoch naďalej na vzostupe, alebo poklese, dnes Hudáková konkretizovať nevedela."Situáciu pravidelne monitorujeme, výsledky spracovávame, no za 5. kalendárny týždeň budú vyhodnotené až v piatok 1. februára," poznamenala.

Podľa posledných informácií majú od dnešného dňa chrípkové prázdniny aj žiaci ZŠ na Prostějovskej ulici v Prešove. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa prešovskej radnice Jana Jurčišinová. Do spomínaného školského zariadenia dnes neprišlo pre chorobu na vyučovanie približne 23 percent žiakov. "Ostatné školy hlásia podobne znížený počet žiakov kvôli chrípke, no situácia zatiaľ nie je kritická," konštatovala Jurčišinová.

Chrípkové ochorenia v kraji sa podpísali počas 4. kalendárneho týždňa pod prerušenie vzdelávacieho procesu 10 materských a siedmich základných škôl v okresoch Bardejov, Humenné, Kežmarok, Medzilaborce, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník a Vranov nad Topľou.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies