Pre choroby zatvorili 32 materských a 48 základných škôl

NETKY.SK • 23 December 2016, 11:54 • 2 min
Pre choroby zatvorili 32 materských a 48 základných škôl

BRATISLAVA - V tomto kalendárnom týždni lekári nahlásili 61 621 chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO). Chorobnosť tak v porovnaní s predchádzajúcim týždňom stúpla o 13,8 percenta. Ako agentúru SITA informoval hlavný hygienik Ján Mikas, najviac chorých bolo v Bratislavskom kraji, najmenej v Košickom. Najčastejšie postihli respiračné ochorenia deti do päť rokov.

slovakia

left justify in out

Komplikovaný priebeh ochorení bol u 1 422 osôb, čo predstavuje 2,3 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (792), zápaly pľúc (362) a zápaly stredného ucha (268). Lekári v tomto týždni nahlásili 7 111 chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia, čo predstavuje 11,5 percenta z celkového počtu hlásených ARO. Oproti minulému týždňu tak chorobnosť vzrástla o 23,6 percenta. Najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, najmenej v Košickom. Najviac chorých na chrípku bolo medzi mladými vo veku 15 až 19 rokov.

 

Vyučovanie prerušili v 32 materských školách, z toho v ôsmich v Nitrianskom, v siedmich v Trnavskom kraji, po päť v Košickom a Žilinskom kraji, v štyroch v Prešovskom a po jednej v Banskobystrickom, Bratislavskom a Trenčianskom kraji. Chrípkové prázdniny mali aj v 48 základných školách - 12 v Prešovskom, 11 v Nitrianskom, po päť v Banskobystrickom aj Žilinskom kraji, po štyri v Bratislavskom, Trnavskom a Košickom kraji a v troch v Trenčianskom kraji. Pre chrípku prerušili vyučovanie aj na dvoch stredných školách, a to v jednej v Prešovskom a jednej v Žilinskom kraji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies