Pre Češku uviaznutú v nepálskych horách poletí vrtuľník

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 10:53 • 2 min
Pre Češku uviaznutú v nepálskych horách poletí vrtuľník

PRAHA - Češku, ktorá po zemetrasení v Nepále zostala v nepálskych horách odrezaná od sveta, transportuje do údolia vrtuľník, informovalo dnes internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

slovakia

left justify in out

Vyslanie helikoptéry do neprístupnej oblasti závisí už výhradne od počasia a podmienok na let. V horách sú aj ďalší Česi. Podľa aktuálnych informácií svetových tlačových agentúr stúpol celkový počet obetí na 6621. Informáciu o transporte ženy z Českej republiky priniesol Český rozhlas Radiožurnál s odvolaním sa na Jiřího Cívku, hovorcu poisťovne Generali, v ktorej je žena poistená, spresňuje spravodajský server iDNES.cz.

 

Žena sa naďalej nachádza spolu s ďalšími tromi ľuďmi pri chráme Lho. Okrem nej je tam aj ďalší český manželský pár. Na mieste je celkovo desať Čechov. Aj ich postupne prepraví vrtuľník. Sú vo výške zhruba 3000 metrov. Po zemi sa dole dostať nemôžu, cestu im odrezali zosuvy pôdy. Všetci sú v poriadku, vyratúva Mladá fronta DNES.

 

Zemetrasenie s magnitúdou 7,8 z minulého víkendu bolo najtragickejším v Nepále za posledných 80 rokov. Nepálske ministerstvo vnútra dnes spresnilo bilanciu obetí tejto prírodnej katastrofy na 6621 mŕtvych a vyše 14.000 zranených.

Podľa vládnych zdrojov by bolo už len prekvapením, keby sa v troskách zrútených budov našiel ešte niekto živý.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies