Pre červené a ružové okresy je povolená organizácia viacerých hromadných podujatí

NETKY.SK • 7 Máj 2021, 20:28 • 2 min
Pre červené a ružové okresy je povolená organizácia viacerých hromadných podujatí

BRATISLAVA - Platí to od divadelných a filmových predstavení cez hudobné a tanečné produkcie až po výstavy, festivaly a prehliadky. Uviedla to hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej upozornila, kultúrne podujatia však nemôžu byť zamerané na školopovinných maloletých alebo školské skupiny a povolená nie je ani fyzická interaktívna hra s publikom. Účastníci však musia mať negatívny výsledok testu RT-PCR/LAMP, ktorý nie je starší ako 72 hodín, alebo antigénového testu, ktorý nie je starší ako 24 hodín. Z tejto povinnosti sú vylúčené deti do desať rokov, očkovaní proti COVID-19 a osoby, ktoré prekonali toto ochorenie a majú o tom doklad.

 

img


Rozdiely 
Pre ružové a červené okresy sa podľa COVID automatu zvyšuje počet divákov pre kultúrne podujatia. Okresy prvého stupňa budú môcť zaplniť 50 percent svojej kapacity, avšak maximálne do 500 divákov v exteriéri alebo 250 divákov v interiéri. Aj v červených okresoch môžu zaplniť 50 percent svojej kapacity, ale do počtu 200 ľudí v exteriéri alebo 150 vo vnútri.
 

Plávanie 

Ráčková doplnila, že v okresoch, ktoré sú v prvom a druhom stupni varovania COVID automatu, sa môžu organizovať tréningy športových klubov registrovaných pod športovými zväzmi. Avšak musia byť bez obecenstva a dodržiavať podmienky Úradu verejného zdravotníctva. Pre tréningy v interiéri vrátane synchronizovaného plávania a vodného póla platí, že v ružovom okrese môže byť na ňom do 25 osôb a v prípade červených okresov do desať osôb.

 

img

 

Ak sa tréning koná v exteriéri, môže byť na ňom v ružových okresov do 50 osôb, avšak v červených len do desať osôb.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies