Pre Čentéša robili z prezidenta vraha, ľudia však stáli pri ňom

NETKY.SK • 5 Január 2014, 09:59 • 2 min
Pre Čentéša robili z prezidenta vraha, ľudia však stáli pri ňom

BRATISLAVA - Gašparovič neľutuje žiaden svoj krok, ktorý v minulosti ako prezident urobil. Nezmenil by ani svoje rozhodnutie nevymenovať Čentéša.

slovakia

left justify in out

Pre nevymenovanie Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora v novinách o mne písali ako o vrahovi, tvrdí prezident Ivan Gašparovič. "Od momentu, keď som nevymenoval pána Čentéša, som bol všetko možné. Hovorili, že som niekoho zastrelil, čo je absolútna nehoráznosť takéto niečo vysloviť, keď je rozhodnutie súdu, keď ten, ktorý to urobil, povedal jednoznačne, keď rodina, ktorá pritom bola, povedala jednoznačne," uviedol prezident v rozhovore pre agentúru SITA.

Ľudia však podľa jeho vlastných slov stáli pri ňom. "Všade, kde som prišiel za tieto dva roky boja, som od občanov nič iné nepočul, len pán prezident, nedajte sa! Nedal som sa," dodal. Gašparovič neľutuje žiaden svoj krok, ktorý v minulosti ako prezident urobil. Nezmenil by ani svoje rozhodnutie Čentéša nevymenovať. "Určite nie. Neboli žiadne nejaké kontroverzné moje rozhodnutia. Nezmenil by som ani svoj názor, pokiaľ ide o menovanie generálneho prokurátora," ukončila hlava štátu.

Kancelária prezidenta podala začiatkom minulého roka trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za ohováranie. Dôvodom bol blog Juraja Poláčka s názvom Vrahovia medzi nami, v ktorom sa objavilo meno prezidenta Ivana Gašparoviča. V blogu sa okrem iného píše aj o poľovačke z prvého augustového víkendu roku 2009 v areáli Lešť na strednom Slovensku, kde prišiel nešťastnou náhodou o život horár Michal Bobák. Prezident blog chápal ako ohováranie, že poľovníka zastrelil on. Polícia začala vo februári trestné stíhanie vo veci pre trestný čin ohovárania. Trestné stíhanie neskôr postúpili Obvodnému úradu v Bratislave, ktorý blog rieši ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Proti postupu polície podal Gašparovič sťažnosť, polícia ju odmietla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona