Pre Cehlárika sa sezóna predčasne skončila

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 10:56 • 2 min
Pre Cehlárika sa sezóna predčasne skončila

PROVIDENCE - Pre slovenského hokejového útočníka Petra Cehlárika sa sezóna predčasne skončila a nepomôže svojmu tímu Providence Bruins v play-off nižšej severoamerickej súťaže AHL. Farma Bostonu bojuje proti Syracuse Crunch vo finále Východnej konferencie AHL. Cehlárik už niekoľko týždňov absentuje v zostave "malých medveďov".

slovakia

left justify in out

V piatok absolvoval operáciu problémového ramena. "Rozhodli sme sa, že zákrok podstúpim čo najskôr, aby som bol pripravený na ďalšiu sezónu," uviedolrodák zo Žiliny.

"Zranenie som utrpel už v poslednom prípravnom zápase pred sezónou, keď mi rameno prvýkrát vyskočilo a natrhlo sa mi okolité väzivo. Počas roka som nosil ortézu, ktorá mi vôbec nevadila a mohol som hrať. Myslel som si, že všetko bude v poriadku, no v marci mi rameno opäť dvakrát vyskočilo. Ešte som sa s tým pokúsil hrať, ale napokon sme sa rozhodli pre operačný zákrok, ktorý som absolvoval v USA," uviedol Cehlárik. Talentovaný hokejista si v najbližšom období od hokeja odpočinie, no už o pár týždňov by sa mal zapojiť do letnej prípravy.

 

"Asi dva týždne rameno nemôžem vôbec zaťažovať, budem ho mať v bandáži. Potom ma čakajú ďalšie dva týždne pod vedením fyzioterapeuta. Trochu to naruší moju prípravu na nový ročník, no už v júli a auguste by som mal trénovať naplno. Ak všetko pôjde podľa plánu, stihnem predsezónny kemp," dodal bronzový medailista z juniorských majstrovstiev sveta v roku 2015.

Dvadsaťjedenročný krídelník, ktorý v tejto sezóne dostal šancu aj v jedenástich stretnutiach v drese Bostonu v NHL, odohral za Providence v play-off iba dva duely so ziskom jedného bodu (0+1). V základnej časti nastúpil na 49 zápasov, dal v nich 20 gólov a pridal 18 asistencií.
        



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona