Pre Budaja bude cťou byť súčasťou olympijského tímu

NETKY.SK • 20 November 2013, 15:31 • 2 min
Pre Budaja bude cťou byť súčasťou olympijského tímu

MONTREAL - Hokejový brankár Peter Budaj sa teší na zimné olympijské hry do ruského Soči, zatiaľ však príliš nemyslí na vrchol medzinárodnej sezóny 2013/2014. Tridsaťjedenročný Slovák je už tretiu sezónu dvojkou v klube Montreal Canadiens.

slovakia

left justify in out

"Do Soči zostávajú ešte viac ako dva mesiace, čo je dosť dlhá doba. Dovtedy sa môže stať čokoľvek. Niekedy neviete, čo bude o päť minút, nieto o dva mesiace. Dôležité je, aby bol človek zdravý. Dostať sa do olympijského tímu je cťou, každý o tom sníva. Momentálne sa však musím sústrediť na pôsobenie a tvrdú prácu v klube," uviedol v rozhovore pre agentúru SITA Peter Budaj.

Banskobystričan je v kontakte s ďalšími slovenskými hokejistami, ktorí pôsobia v zámorí. Na dlhšie debaty s nimi však nemá v nahustenom programe NHL veľa času. "Každý je dosť zaneprázdnený. Pre olympijskú prestávku sú nahustené zápasy, každý tím má náročný program. Myslím si však, že naši chalani budú psychicky i fyzicky pripravení na Soči," vyhlásil Peter Budaj.

V Montreale je už tretí rok náhradníkom Careyho Pricea. So situáciou je vyrovnaný a rešpektuje svoju pozíciu v tíme. Účastník ZOH 2006 a 2010 zatiaľ v tejto sezóne nastúpil v bránke Montrealu štyrikrát a pripísal si tri víťazstvá. Jeho úspešnosť zákrokov je 94,5 %, v priemere inkasoval 1,48 gólu. Výkonmi dokazuje trénerom i fanúšikom, že si miesto v bránke zaslúži. "Neberiem to ako tlak. Vždy chcem podávať čo najlepšie výkony, chytať v každom zápase. Momentálne je Carey jednotkou. Ak sa dostanem do bránky, chcem trénerovi vždy dokázať, že mi môže dôverovať, a zároveň túžim pomôcť tímu k víťazstvám. Koncentrujem sa len na to, čo môžem ovplyvniť. Je to tvrdá práca na tréningoch a kvalitný výkon v zápasoch," povedal pre SITA Peter Budaj.

Montreal má prívlastok najhokejovejšieho mesta na svete. Canadiens sú ikonou, na hráčov je v tomto klube oveľa väčší tlak ako v iných. Mužstvo čaká na Stanleyho pohár už od roku 1993. "Vidieť, že Montreal je hokejové mesto. Diváci sú vždy veľmi hluční, podporujú nás, na zápasoch je skvelá atmosféra. Klub má tradíciu. Nie je to o tlaku, ale o zodpovednosti, že hráte za farby a znak Canadiens. V každom zápase musíme ísť na 100 percent. Tlak existuje, ale skôr taký, že musíme robiť dobré meno najstaršiemu klubu NHL. V tejto sezóne chceme ísť v play-off čo najďalej. Samozrejme, hlavným cieľom je Stanleyho pohár. Oproti predchádzajúcej sezóne sme skúsenejší, chalani sú o rok starší. Musíme sa však sústrediť už na najbližšie zápasy a ísť postupnými krokmi. Každý súboj je pre nás dôležitý a potrebujeme víťazstvá," dodal Peter Budaj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies