Pre Brülla je tohtoročný šampionát najjednoduchší

NETKY.SK • 8 Máj 2013, 10:01 • 2 min
Pre Brülla je tohtoročný šampionát najjednoduchší

HELSINKI - od vyslaného redaktora Petra Pašutha) - O zabezpečenie pohodlia slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Helsinkách sa takisto ako vlani z pozície sprievodcu stará Peter Brüll.

slovakia

left justify in out

S prestávkami už vyše pätnásť rokov žije vo Fínsku a dokonale pozná tunajšie prostredie. Slovákov mal na starosti nielen na posledných dvoch šampionátoch, ale aj v roku 2003.

"Bol som pri bronzovom i striebornom tíme Slovenska, chýba mi už iba zlato. To som však už zažil ako sprievodca výpravy Fínska na svetovom šampionáte 2011 v Bratislave. Bolo by skvelé, ak by sa podarilo skompletizovať aj slovenskú zbierku. Snívam o tom, že tento slovenský tím bude hrať aj v Štokholme na záver šampionátu,“ povedal Peter Brüll. Ak by Slovensko postúpilo do bojov o medaily, sprievodca výpravy by nechýbal ani vo Švédsku. V Štokholme by sa však k nemu pridal ešte jeden z miestnych organizátorov. 

Bývalý zamestnanec Slovenského olympijského výboru má tento rok uľahčenú prácu. Slovensko opäť hrá na turnaji v Helsinkách a tunajšie prostredie poznajú všetci členovia výpravy. V porovnaní s vlaňajškom sa pri organizácii nič nezmenilo. „Jedine je tu asi polovica iných hráčov,“ tvrdí Brüll a dodáva: "Čo sa týka ďalších vecí, je to rovnaké ako vlani. Máme rovnakú kabínu, šoféra autobusu, hotel, voľnočasový program. Dokonca do kabíny nám nosia vodu i uteráky tí istí ľudia ako pred rokom. Nezmenil sa ani organizačný výbor, preto všetko funguje bez väčších problémov. I nálada v mužstve je podobná,“ uviedol Peter Brüll. 

O tohtoročný šampionát je v Helsinkách medzi fanúšikmi väčší záujem ako vlani. Fíni totiž zmenili cenovú politiku a vstupenky sú dostupnejšie. "Navyše, lístky mohli predávať aj športové kluby a dostanú z nich polovicu zisku, takže sa viac snažia,“ tvrdí Brüll, ktorý je v súkromnom zamestnaní projektovým manažérom Fínskeho olympijského výboru. Na starosti má významné podujatia - olympijské hry, Európske olympijské festivaly mládeže, olympijské hry mládeže. Členom fínskej výpravy bol vlani na olympijských hrách v Londýne a nebude v nej chýbať ani o rok v ruskom Soči.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona