Pre bombu z druhej svetovej vojny evakuovali v meste Fano 23-tisíc ľudí

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 14:56 • 2 min
Pre bombu z druhej svetovej vojny evakuovali v meste Fano 23-tisíc ľudí

BRATISLAVA - V meste Fano v talianskom regióne Marky v utorok evakuovali zhruba 23-tisíc ľudí po tom, ako tam našli bombu z druhej svetovej bomby.

slovakia

left justify in out

Tú objavili robotníci neďaleko pobrežia pri budovaní odtoku. Zariadenie britskej výroby meria 1,1 metra a váži 225 kilogramov. Podľa predstaviteľov mesta mohla vybuchnúť, pretože ju nedopatrením aktivovali. Bombu v stredu v skorých ranných hodinách pyrotechnici hodili do mora, kde zostane 144 hodín pre prípad, že by vybuchla. Potom ju odborníci zneškodnia kontrolovanou detonáciou.

V dôsledku bomby úrady nariadili evakuáciu oblasti v okruhu 1,8 kilometra od miesta jej nálezu. To sa dotklo takmer tretiny populácie mesta. Pri evakuácii podľa talianskej verzie portálu Local pomáhali tisícky vojakov. Pre bombovú hrozbu museli úrady pozastaviť aj železničnú dopravu a uzavrieť letisko aj prístav. Školy v meste zostali po hrozbe zavreté aj v stredu, ostatné inštitúcie začali fungovať od 13:00.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies