Pre bombové poplachy zatkli v Dánsku vojnového veterána s psychickými problémami

NETKY.SK • 19 Október 2016, 05:04 • 2 min
Pre bombové poplachy zatkli v Dánsku vojnového veterána s psychickými problémami

KODAŇ - Dánsky súd dnes v súvislosti s bombovými poplachmi, ktoré si v pondelok vynútili evakuáciu dvoch letísk a nákupných centier, uvalil vyšetrovaciu väzbu na 31-ročného vojnového veterána s posttraumatickým syndrómom. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Obyvateľa mesta Slagelse, vzdialeného od Kodane necelých 100 kilometrov, zadržali v pondelok niekoľko hodín po planých poplachoch a súd dnes rozhodol, že zostane vo vyšetrovacej väzbe do 9. novembra. Dánskej tlačovej agentúre Ritzau to povedala prokurátorka Susanne Bluhmová.

 

Na pojednávaní vyšlo najavo, že ide o vojnového veterána s psychickými problémami. Podľa prokurátorky sa odmietol podrobiť vyšetreniu, či je duševne zdravý. Muž tvrdil, že je nevinný, a mieni sa odvolať voči vyšetrovacej väzbe, ktorú nariadil okresný súd v Naestvede.

 

V jednom z e-mailov sa údajne pokúšal prezentovať ako islamista, podľa prokurátorky to však vyšetrovanie nepotvrdilo.

Okrem bombových vyhrážok je podozrivý, že spustil niekoľko falošných poplachov. V dôsledku týchto hrozieb evakuovali letiská v Aarhuse a Roskilde a nákupné centrá v Roskilde a Slagelse.

 

Psy vycvičené na pátranie po výbušninách evakuované priestory skontrolovali a nikde žiadnu výbušninu nenašli. E-maily, ktoré varovali pred bombovým výbuchom, dostalo aj hlavné medzinárodné letisko v Kodani, dve univerzity a nemocnica, ktoré ich však považovali za "neopodstatnené" a evakuáciu nenariadili, uviedla DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona