Pre boje stiahla OSN v Líbyi časť zahraničných zamestnancov

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 08:02 • 2 min
Pre boje stiahla OSN v Líbyi časť zahraničných zamestnancov

NEW YORK - Organizácia Spojených národov dočasne stiahla časť svojich zahraničných zamestnancov z Líbye potom, čo medzi konkurenčnými milíciami vypukli boje o kontrolu hlavného letiska v krajine.

slovakia

left justify in out

V prípade ďalšieho zhoršenia bezpečnostnej situácie OSN nevylučuje, že z Líbye premiestni všetkých svojich zamestnancov. Misia organizácie v Líbyi má 200 členov, OSN však neuviedla, koľkých zatiaľ z krajiny presunuli. Podľa nemenovaného zdroja bola misia "značne zredukovaná". "Potvrdzujeme, že z bezpečnostných dôvodov sme uskutočnili dočasný odsun," informoval v nedeľu hovorca OSN Farhan Haq.

 

Boje o letisko v Tripolise si vyžiadali najmenej sedem obetí a 36 zranených a zastavili tiež celú leteckú dopravu. Ide o najťažšie boje v Tripolise za posledných šesť mesiacov. Výbuchy a protilietadlovú paľbu bolo počuť od skorého rána na ceste vedúcej k letisku i v ďalších častiach metropoly. Boje sú súčasťou rozsiahlejšieho konfliktu v krajine, kde sa centrálna vláda sa snaží získať kontrolu nad ozbrojenými skupinami, milíciami a brigádami bývalých povstalcov, ktorí v roku 2011 pomohli zvrhnúť diktátora Muammara Kaddáfího a teraz sa odmietajú odzbrojiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona