Pre bitku v Huncovciach obvinili sedem ľudí

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 13:21 • 2 min
Pre bitku v Huncovciach obvinili sedem ľudí

BRATISLAVA - Prešovská polícia obvinila pre hromadnú bitku v obci Huncovce v okrese Kežmarok sedem ľudí. Ako ďalej pre agentúru SITA uviedol prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik, k šiestim obvineným tak pribudla ďalšia osoba.

slovakia

left justify in out

Polícia ju obvinila z výtržníctva. Dve osoby sú tak obvinené z ublíženia na zdraví a päť z výtržníctva.

 

V obci Huncovce, kde sa v sobotu 22. marca strhla bitka obyvateľov rómskej osady s približne dvadsiatkou futbalistov, momentálne funguje dočasná rómska občianska hliadka. Ako agentúru SITA informovala Michaela Paulenová z Tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra, hliadka tu bude pôsobiť do mája. "Jej fungovanie sa môže predĺžiť, až kým ju nenahradí projekt Rómskej občianskej hliadky, ktorý má byť financovaný z prostriedkov Európskej únie," poznamenala. Dočasnú rómsku hliadku tvoria traja ľudia, dvaja Rómovia dohliadajú na poriadok v osade a jeden Neróm má na starosti športové aktivity.

 

Projekt dočasnej hliadky realizuje Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v v Kežmarku. Hromadná bitka v Huncovciach v okrese Kežmarok sa odohrala v sobotu 22. marca na miestnom futbalovom ihrisku. Futbalisti, ktorí tu chceli odohrať zápas, požiadali deti z neďalekej rómskej osady, aby opustili ihrisko, no tie odmietli odísť. Na ihrisko vtrhli dospelí obyvatelia osady, začali biť futbalistov aj funkcionárov, počas bitky hádzali aj kamene. Rómov rozohnali až policajti.

 

 

Rómovia napadli obyvateľov Huncoviec

 

 

Policajná akcia v obci Huncovce

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies