Pre aktivitu sopky je obmedzená letecká preprava v Indonézii

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 17:06 • 2 min
Pre aktivitu sopky je obmedzená letecká preprava v Indonézii

BRATISLAVA - Veľvyslanectvo Slovenska v Jakarte informuje slovenských občanov, že v dôsledku sopečnej aktivity Mt. Raung na Východnej Jáve je dočasne obmedzená letecká preprava na niektorých indonézskych letiskách - Ngurah Rai International Airport na Bali, Lombok International Airport a Selaparang Airport na Lomboku a Blimbinsari Airport, Banyuwangi a Notohadinegro, Jember na Východnej Jáve.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa tak na internetovej stránke ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.


Vzhľadom na nepredvídateľnosť situácie veľvyslanectvo odporúča slovenským občanom, aby v prípade potreby kontaktovali príslušnú leteckú spoločnosť alebo cestovnú kanceláriu, ktorá im poskytne aktuálne informácie a pomôže pri vybavovaní cestovných náležitostí.


Sopka Raung sa nachádza v provincii Východná Jáva a prebudila sa k životu koncom júna. Táto 3332 metrov vysoká sopka patrí medzi najaktívnejšie na Jáve. Jej posledná erupcia z minulého roku si nevyžiadala žiadne obete. V rozsiahlej ostrovnej Indonézií sa nachádza viac ako 130 činných sopiek.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona