Pražský súd oslobodil v korupčnej kauze dvoch rozhodcov a funkcionára

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 17:12 • 2 min
Pražský súd oslobodil v korupčnej kauze dvoch rozhodcov a funkcionára

PRAHA - Pražský okresný súd vo štvrtok oslobodil dvoch bývalých rozhodcov a funkcionára spod obvinení v súvislosti s korupčnou kauzou v českom futbale.

slovakia

left justify in out

Sudkyňa zdôvodnila svoje rozhodnutie nedostatkom dôkazov. Štátny zástupca sa proti verdiktu odvolal, infomoval portál idnes.cz.
     

Súd sa zaoberal najmä duelom Jablonec - Plzeň (0:2) z marca roku 2012. Rozhodca Tomáš Adámek po ňom v notárskom zápise priznal, že dostal 200.000 českých korún od funkcionára Martina Svobodu, ktorý za to žiadal víťazstvo hostí. Jeho vyjadrenie potvrdil neskôr aj štvrtý rozhodca Pavel Býma. Svoboda ale akékoľvek obvinenia popieral, čo zopakoval aj pred súdom. Adámek okrem notárskej výpovede ďalej na prípade nespolupracoval a nevypovedal ani pred súdom.
     

Všetkých troch, ktorým hrozili podmienečné tresty na niekoľko rokov, sudkyňa Jitka Drábková napokon zbavila obvinení pre chýbajúce dôkazy. "Nebolo preukázané, že sa stal skutok, z ktorého sú obžalovaní. Obvinení sú zbavení obžaloby," píše sa v rozsudku. "Notárský zápis nie je priznanie," vysvetlila verdikt sudkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies