Pražský obchod Julius Meinl končí: O luxusné lahôdky nie je v ČR záujem

NETKY.SK • 4 Október 2014, 12:27 • 2 min
Pražský obchod Julius Meinl končí: O luxusné lahôdky nie je v ČR záujem

PRAHA - Drahé potraviny nejdú v Česku na odbyt. Obrie pražské lahôdkarstvo a reštaurácia Julius Meinl ani nie po roku končí a zatvára svoje brány. Podľa zástupcov spoločnosti sa nenašiel dostatok zákazníkov, ktorí by mali o prémiové potraviny záujem. Informoval o tom na svojej internetovej stránke český denník Mladá fronta Dnes.

slovakia

left justify in out

Zástupca spoločnosti Patrik Schober v piatok (3.10.) oznámil, že pražská predajňa s luxusnými lahôdkami a reštaurácia Julius Meinl ukončia prevádzku, pretože záujem zákazníkov zaostal za očakávaním. "Zatiaľ nie je rozhodnuté, kedy dôjde k uzavretiu. Dovtedy zostanú obchod i reštaurácia otvorené," uviedol Schober.

 

Luxusné potraviny blízko Václavského námestia sú otvorené od decembra 2013. V secesnej budove na troch poschodiach ponúkajú prémiové lahôdky, ako sú hľuzovky, homáre či ustrice. Zástupcovia obchodu od začiatku vyhlasovali, že nechcú o zákazníkov bojovať cenou, ale ich cieľovou skupinou sú dobre situovaní gurmáni. "Pôvodné predpoklady vychádzajúce z úspešných skúseností z podobného obchodu vo Viedni sa nenaplnili," uviedol Schober.
      

"Chrám gastronómie" sa inšpiroval poslednou predajňou z niekdajšieho impéria Julius Meinl, ktorá je dodnes v prevádzke v centre Viedne. Podľa Schobera počítala spoločnosť Potraviny Můstek, ktorá pražský obchod formou franšízy prevádzkovala, zhruba s polovičnou návštevnosťou oproti Viedni. "Nepodarilo sa však ani to," dodal Schober. Ide tak už o druhý krach značky Julius Meinl v Česku. Až do roku 2005 fungovali v krajine aj supermarkety rakúskeho reťazca, boli však vysoko stratové. Spoločnosť sa preto ako prvý maloobchodný reťazec z ČR stiahla a väčšinu obchodov predala holandskej sieti Ahold, ktorá vlastní aj predajne Albert.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies