Pražské letisko začína kontrolovať v batožinách stopy po výbušninách

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 10:02 • 2 min
Pražské letisko začína kontrolovať v batožinách stopy po výbušninách

PRAHA - Letisko v Prahe začína oddnes náhodne kontrolovať prítomnosť stôp po výbušninách v batožinách cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostní pracovníci otvoria na špecializovanom pracovisku vybranú batožinu, sterom získajú vzorku z jej obsahu a detektorom preveria možnú kontamináciu výbušným materiálom. Cestujúci počas kontroly nebudú prítomní. O tom, či bola ich batožina týmto spôsobom kontrolovaná, sa dozvedia podľa pásky, ktorou bude batožina zapečatená.

Na pražskom letisku denne skontrolujú približne 20.000 batožín; počas letných mesiacov dvojnásobok. Kontrola na prítomnosť výbušnín bude predstavovať len malú časť.V prípade poškodenia batožiny môžu cestujúci do siedmich dní rozbitý kufor reklamovať. Pracovníci letiska odporúčajú používať certifikované, tzv. TSA zámky.

Od marca minulého roka platí v ČR prvý stupeň teroristického ohrozenia. Česká vláda ho schvália v reakcii na teroristické útoky na bruselskom letisku.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies