Pražské letisko čaká rozšírenie za takmer 300 miliónov Kč

NETKY.SK • 2 August 2016, 09:09 • 2 min
Pražské letisko čaká rozšírenie za takmer 300 miliónov Kč

PRAHA - Letisko Václava Havla začne na budúci rok s rozšírením a prestavbou Terminálu 2.

slovakia

left justify in out

Náklady odhaduje na 292 miliónov Kč (10,8 milióna eur). Ide o ďalšiu z mnohých zmien v interiéri letiska, pričom zmeny začali už tento rok v Termináli 1. Informoval o tom server iDNEs.cz.

"Dôvodom je primárne reagovať na zvyšujúce sa počty cestujúcich, ktorí prechádzajú letiskom, s čím súvisí potreba rozšíriť kapacitu a zmodernizovať pracovisko centrálnej bezpečnostnej kontroly," povedala hovorkyňa Letiska Praha Marika Janoušková.

 

Podľa nej sa má kapacita bezpečnostného odbavenia zvýšiť o štvrtinu na 2500 cestujúcich za hodinu. Ako dodala, nová podoba letiska zároveň vytvára dostatočný priestor aj na ďalšie možné zvyšovanie kapacity až k hranici 3000 cestujúcich za hodinu.

 

Letisko chce súčasne upraviť aj priestory s obchodmi za odbavením. Chce zaviesť takzvaný walkthrough, keď cestujúci musí obchodom prejsť, nie sa mu vyhnúť. S úpravami by sa malo začať na začiatku budúceho roka.

 

(1 EUR = 27,031 CZK)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies