Pražská Sparta má nového majiteľa

NETKY.SK • 19 August 2016, 18:09 • 2 min
Pražská Sparta má nového majiteľa

PRAHA - Tím najvyššej českej hokejovej súťaže Sparta Praha bude mať nového majiteľa.

slovakia

left justify in out

Klub, v ktorom momentálne pôsobí aj pätica slovenských hráčov, prevezme od Sportovního holdingu Praha bývalý brankár a súčasný predseda predstavenstva Petr Bříza. Informáciu priniesol oficiálny web tímu z českej metropoly.

 

"Približne pred rokom som od majiteľov dostal informáciu, že sa postupne plánujú stiahnuť z verejného života a ukončiť svoje akcionárske aktivity. Pri aktuálnom poznaní všetkých detailov fungovania a financovania celej spoločnosti som sa napokon rozhodol prevziať Spartu ako jej nový vlastník," skonštatoval 51-ročný bývalý český reprezentant. Sportovní holding Praha v minulosti vlastnil aj hokejový klub Lev Praha, ktorý bol účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy, a basketbalový Nymburk.


"Rokovania o predaji prebiehali dlhodobo," uviedol Bříza, ktorý si pochvaľoval podporu od kľúčových partnerov klubu: "Navyše sa nám v tomto období podarilo uzavrieť nové strategické partnerstvá, ktoré Sparte zabezpečia po minuloročnom presune do O2 arény ďalší výrazný nárast finančnej stability." Bližšie informácie plánuje zverejniť na tlačovej konferencii pred štartom extraligy vo štvrtok 1. septembra.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies