Pražská pôrodnica sa pripravuje na pôrod prvých českých pätorčiat

NETKY.SK • 25 Máj 2013, 17:07 • 2 min
Pražská pôrodnica sa pripravuje na pôrod prvých českých pätorčiat

PRAHA - Na pôrod historicky prvých českých pätorčiat sa pripravuje pôrodnica v Prahe-Podolí, deti túto nedeľu prekonajú hranicu 30. týždňa a mali by prísť na svet v auguste, podľa lekárov to však bude skôr, informovala spravodajská televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

Nastávajúca mamička Alexandra Kiňová má 23 rokov a doma už má takmer päťročného syna. Pätorčatá počala prirodzeným spôsobom. Na to, že je ťarchavá, prišla v decembri. V januári jej gynekológ povedal, že bude mať dvojičky, marcové testy odhalili štvorčatá a neskôr ukázal ultrazvuk aj piate dieťa, uviedla ČT24.

Deti privedú lekári na svet cisárskym rezom. "Pôrod bude v najbližšom čase," uviedol vedúci oddelenia rizikovej ťarchavosti pôrodnice Hynek Heřman, podľa ktorého to "mamička nesie statočne a aj vďaka jej optimistickému prístupu sa zatiaľ podarilo vydržať do 30. týždňa." Pohlavie u dvoch detí zatiaľ nevedia. Isté je jedno dievčatko a jednovaječní chlapci. Rodičia už pre ne vybrali aj mená.

Po pôrode bude mať rodina nárok na štátom platenú pomocníčku k deťom a podľa televízie by v ich prípade úrady mohli udeliť výnimku a platiť rodine pomocníčky k deťom dve.  Posledné štvorčatá prišli v Česku na svet pred 10 rokmi, dodala televízia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona