Pražská polícia rozbila bunku ruskej neonacistickej organizácie Wotan Jugend

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 16:05 • 2 min
Pražská polícia rozbila bunku ruskej neonacistickej organizácie Wotan Jugend

PRAHA - Pražská polícia rozbila bunku neonacistickej organizácie Wotan Jugend, ktorú riadil 21-ročný ruský občan trvalo žijúci v ČR. Informovali o tom Česká televízia, Český rozhlas a internetový server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Líder bunky organizácie, ktorá sa šíri do zahraničia z Ruskej federácie, je v súčasnosti za mrežami kvôli trestnej činnosti násilného charakteru s rasovým motívom.
     

Polícia na kauze pracovala niekoľko mesiacov, prezradila hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová.
     

Piatim osobám, ktorých vyšetrovateľ podozrieva zo zločinu založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu práv a slobôd, hrozí v prípade potvrdenia viny súdom hoci päť rokov väzenia. Cudzinec musí rátať aj s vyhostením.
     

Wotan Jugend založili podľa dostupných zdrojov v roku 2008 v Rusku členovia formácie Moloth, reprezentujúcej hudobný žáner NS (národnosocialistický) Black Metal. Hnutie sa opieralo o ideu ideologickej, propagandistickej a finančnej podpory väzňom odsúdených za spáchanie trestnej činnosti s rasistickým, etnickým, národnostným a iným nenávistným motívom. Finančné prostriedky získava predovšetkým z predaja odevov, kompaktných diskov, samolepiek a iných predmetov s motívom hnutia prípadne spomínanej skupiny, ako aj zo vstupného na koncerty blackmetalových formácií alebo športové akcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies