Pražská polícia kradla autá gangu zlodejov a vracala ich majiteľom!

NETKY.SK • 14 Október 2014, 08:46 • 2 min
Pražská polícia kradla autá gangu zlodejov a vracala ich majiteľom!

PRAHA - Pražskí kriminalisti odhalili veľmi dobre organizovaný gang zlodejov áut, ktorý sa špecializoval predovšetkým na model Škoda Octavia a dokázal odcudziť tri až štyri vozidlá denne.

slovakia

left justify in out

Skupina nechala autá po krádeži takzvane odležať. Vtedy po ne chodili vyšetrujúci policajti a vracali ich majiteľom, aby zabránili ďalším škodám. Informoval o tom dnes spravodajský portál iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu pražskej polície Tomáša Hulana.
      

Kriminalisti začali skupinu sledovať v auguste. Zistili, že na krádežiach sa zúčastňuje väčšie množstvo ľudí, ktorí boli takmer vojensky organizovaní: niektorí autá iba vytipovávali, iní ich kradli a prevážali o niekoľko ulíc ďalej, kde ich nechali pár dní stáť.
      

Ďalší členovia skupiny neskôr autá vyzdvihovali a presúvali na miesto, kde ich rozobrali na náhradné diely alebo predali dohodnutým záujemcom. "Kriminalistom išlo pri vyšetrovaní aj o to, aby zabránili vzniku ďalších škôd poškodeným. A preto vlastne 'kradli' zlodejom nimi odcudzené autá," vysvetlil hovorca Hulan. Kriminalisti tak zabránili škode za takmer tri milióny českých korún (približne 109.000 eur).
      

Zásahová jednotka nakoniec 7. októbra pozatýkala desať členov gangu, ktorí boli následne obvinení z krádeže áut. Hrozí im trest osem rokov odňatia slobody. Skupina zlodejov áut bola taká aktívna, že po ich zatknutí polícia očakáva až o tretinu nižší počet odcudzených vozidiel v Prahe, napísal web iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies