Pražská plynárenská spoločnosť bude prijímať platby aj v kryptomenách

NETKY.SK • 26 Máj 2018, 15:30 • 2 min
Pražská plynárenská spoločnosť bude prijímať platby aj v kryptomenách

PRAHA – Česká energetická spoločnosť Pražská plynárenská plánuje financovať energetické projekty v Prahe a okolí pomocou kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Plynárenská spoločnosť chce vytvoriť novú investičnú platformu v oblasti plynu a zelenej energie, čo umožní verejnosti prispievať v českých korunách aj digitálnych menách. Okrem toho bude Pražská plynárenská prijímať platby za svoje služby aj v kryptomenách.

 

img

 

Predseda predstavenstva Pražskej plynárenskej Pavel Janeček uviedol, že táto iniciatíva spoločnosti je prostriedkom na prilákanie mladšej generácie zákazníkov. Podľa Janečka platobná brána spustená už v júni tohto roka. Digitálne meny použité na platby sa automaticky prevedú na fiatovú menu.

 

Pražská plynárenská, ktorá má viac ako 42.000 zákazníkov, je údajne jedinou českou spoločnosťou v odvetví, ktorá akceptuje kryptomeny za poskytované služby.

 

img

 

Toto oznámenie prichádza krátko po tom, ako spoločnosť zaznamenala rekordné zisky. Čistý zisk vzrástol o 30 miliónov českých korún na 1,19 miliardy Kč aj vďaka tuhej zime, zatiaľ čo tržby dosiahli takmer 12 miliárd českých korún. Spoločnosť síce v tomto roku očakáva ešte vyššie obraty a viac zákazníkov, ale zároveň aj nižší zisk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies