Praženková chce vo funkcii predsedníčky Súdnej rady spájať rôzne názorové frakcie

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 14:55 • 2 min
Praženková chce vo funkcii predsedníčky Súdnej rady spájať rôzne názorové frakcie

BRATISLAVA - Novú predsedníčku Súdnej rady SR Lenku Praženskovú navrhlo do funkcie osem členov rady, pretože poznajú jej prácu a skúsenosti.

slovakia

left justify in out

"Takáto ponuka a vyslovenie dôvery sa neodmieta," vyhlásila dnes s tým, že vo funkcii nechce rozdeľovať, ale spájať rôzne názorové tábory a viesť diskusiu. Jej ambíciou je tiež prezentovať verejnosti význam justície. Praženková je v súdnej rade nová, preto, ako uviedla, sa ešte potrebuje oboznámiť s časťou agendy. Doteraz pôsobila ako sudkyňa obchodnoprávneho kolégia Najvyššieho súdu SR a tiež v Združení sudcov Slovenska

Sudkyňa Najvyššieho súdu SR a členka Rady Elena Bertothyová novú predsedníčku rady nepozná, napriek tomu, že sú kolegyne z NS SR. "Nepoznám ju práve preto, že som jej hlas nepočula v čase, keď ten hlas bolo potrebné podľa mňa počuť," povedala s tým, že napriek tomu dáva novej predsedníčke šancu aby viedla súdnu radu dôstojne a aby naplnila ideály, ktoré prezentovala členom pred voľbou predsedu.

 

Bertothyová bola jednou z členov súdnej rady, ktorí na post predsedu navrhli Dušana Čima. Rovnako podporovala ideu zvoliť na dnešnom zasadnutí rady aj podpredsedu, čo väčšina členov zamietla s tým, že sa má voliť až v septembri.

Dušana Čima výsledok dnešnej voľby neprekvapil. "Skúsil som to preto, že som presvedčený, že viem ponúknuť alternatívu," povedal s tým, že pevne verí, že zvolená predsedníčka bude presadzovať hodnoty, ktoré prezentovala kandidátom. "Nechajme sa prekvapiť," dodal.

Praženková v dnešnej tajnej voľbe predsedu Súdnej rady SR dostala 12 z 15 odovzdaných hlasov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies