Prázdninujúci lyžiari môžu využiť veľmi dobré podmienky na Donovaloch či Táľoch

NETKY.SK • 25 Február 2014, 16:59 • 2 min
Prázdninujúci lyžiari môžu využiť veľmi dobré podmienky na Donovaloch či Táľoch

DONOVALY/TÁLE - Prázdninujúci školáci si napriek teplému počasiu môžu užívať na strednom Slovensku aj zimné športy, napríklad v lyžiarskych strediskách Donovaly v okrese Banská Bystrica či Tále v okrese Brezno.

slovakia

left justify in out

"Máme 40 centimetrov snehu a veľmi dobré podmienky na lyžovanie," povedala pre TASR Miroslava Nemcová z obchodno-marketingového oddelenia Tále, a. s. Na svahoch Donovalov je 30 - 40 centimetrov snehu, priblížil marketingový manažér PARK SNOW Donovaly Miroslav Dobrota.
      

"Je to prevažne technický sneh. Podmienky na lyžovanie sú však stále veľmi dobré v oboch častiach strediska - Záhradište aj Nová hoľa, predovšetkým v ranných a dopoludňajších hodinách," priblížil Dobrota. V prevádzke sú na Donovaloch v týchto dňoch dve lanovky, sedem vlekov a 8,8 kilometra zjazdoviek z celkového počtu 11 pre začiatočníkov aj náročnejších lyžiarov.
      

Návštevnosť strediska je podľa Dobrotu momentálne cez prázdniny o 40 % vyššia. "Vo februári sa situácia po nevydarenom januári, čo sa návštevnosti aj počasia týka, už stabilizovala. Momentálne máme len 4-% pokles v návštevnosti oproti vlaňajšiemu obdobiu, čo je zapríčinené predovšetkým teplým počasím," dodal Dobrota.
      

Na Táľoch je v prevádzke všetkých päť zjazdoviek v dĺžke 2,77 kilometra. Počas denného lyžovania sú v prevádzke všetky vleky. "Vzhľadom na to, že ako jedno z mála stredísk máme perfektne upravené zjazdovky a práve prebiehajú jarné prázdniny, je v týchto týždňoch návštevnosť vyššia," konštatovala Nemcová.
     

V tomto týždni majú prázdniny žiaci a študenti z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja, čo sa podľa jej slov odzrkadlilo aj v štruktúre návštevníkov strediska. Okrem nich sú to lyžiari z Brezna, Banskej Bystrice a južného Slovenska. Zo zahraničných hostí sú to Maďari, Poliaci a Česi. "Prevádzka strediska bude závisieť od aktuálnych snehových a poveternostných podmienok. Radi by sme udržali stredisko v prevádzke do 16. marca," uzavrela Nemcová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies