Pravoslávna cirkev vyzýva členky Pussy Riot, aby sa kajali

NETKY.SK • 30 September 2012, 19:07 • 2 min
Pravoslávna cirkev vyzýva členky Pussy Riot, aby sa kajali

Pravoslávna cirkev vyzýva členky Pussy Riot, aby sa kajali - Politika Ruská pravoslávna cirkev dnes vyzvala na zhovievavosť pre tri väznené členky rockovej kapely Pussy Riot, ak sa budú kajať za svoje protestné vystúpenie v hlavnom moskovskom chráme, nami

slovakia

left justify in out

img

Ruská pravoslávna cirkev dnes vyzvala na zhovievavosť pre tri väznené členky rockovej kapely Pussy Riot, ak sa budú kajať za svoje protestné vystúpenie v hlavnom moskovskom chráme, namierené proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi.
      Dnešné vyhlásenie pravoslávnej cirkvi prišlo deň predtým, ako sa súd bude po prvý raz zaoberať odvolaním punkeriek, odsúdených v auguste na dva roky za výtržníctvo.
      Vo vyhlásení sa uvádza, že ak ženy vo svojich vyjadreniach preukážu ľútosť a to, že svoj skutok prehodnotili, nemalo by to "zostať bez povšimnutia".
      Ruský premiér Dmitrij Medvedev sa tento mesiac nechal počuť, že ďalšie zadržiavanie vo väzení je v tomto prípade zbytočné, čo vyvolalo nádeje, že odvolací súd prepustí punkerky na slobodu. Skeptici však upozorňujú na pokračujúce zákroky Kremľa voči oponentom a domnievajú sa, že ich prepustenie je nepravdepodobné.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona