Právnikov budú učiť o utečencoch a azylovom práve

NETKY.SK • 12 September 2015, 14:55 • 2 min
Právnikov budú učiť o utečencoch a azylovom práve

BRATISLAVA - Občianske združenie Liga za ľudské práva získala grant na podporu vzdelávania mladých študentov práva v oblasti azylu, migrácie a utečencov. Ako agentúru SITA informovala predsedníčka združenia Ligy za ľudské práva Zuzana Števulová, grant poskytne aj zdroje na školenie a semináre pre právnikov a sudcov, ktorí pracujú na prípadoch azylantov.

slovakia

left justify in out

Súčasťou aktivít bude aj zorganizovanie medzinárodnej súťaže študentov v simulovanom súdnom spore, na ktorej sa zúčastnia tímy z viacerých krajín, najmä zo strednej Európy a medzinárodnej odbornej konferencie o azylovom práve a utečencoch. 


,,Pre Slovensko je dôležité, aby mladí ľudia, budúci právnici, mali možnosť získať informácie o azylovom práve už počas štúdia na fakulte, pretože v budúcnosti sa s touto témou môžu stretnúť vo svojej profesionálnej kariére.“, povedala Števulová. Podľa nej je dôležité, aby sa o azyle a utečencoch nediskutovalo len v médiách, ale aby sa zišli aj odborníci a špecialisti na azylové právo, ktorí môžu pripraviť návrhy a riešenia pre vládu.


Liga za ľudské práva vedie na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity Kliniku azylového práva, kde pripravuje mladých študentov aj na prácu s utečencami a učí ich základy azylového práva.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona