Právnik z Banskej Bystrice nezaplatil dane, odpiká si trest povinnej práce

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 13:20 • 2 min
Právnik z Banskej Bystrice nezaplatil dane, odpiká si trest povinnej práce

BANSKÁ BYSTRICA – Trest povinnej práce v trvaní tristo hodín za prečin nezaplatenia dane a poistného v sume takmer 24-tisíc eur vymeral Okresný súd v Banskej Bystrici 59-ročnému právnikovi Jánovi Hyžovi z tohto mesta.

slovakia

left justify in out

Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor ani obžalovaný sa voči verdiktu neodvolali. Právnik Hyža bol konateľom spoločnosti Skalka Aréna a predsedom predstavenstva spoločnosti Coimex v Banskej Bystrici. Ako osoba zodpovedná nezaplatil sociálne poistenie za zamestnávateľa v oboch firmách.

 

Za spoločnosť Skalka Aréna za obdobie od augusta 2012 do marca 2013 neuhradil poistenie v celkovej sume 11 461,64 eura. V akciovej spoločnosti Coimex za obdobie od augusta 2011 do decembra 2013 neuhradil 12 473,37 eura, ale pritom finančne uprednostnil iné právnické osoby.

 

Tým spôsobil nedoplatok na sociálnom poistení za zamestnávateľa pre pobočku Sociálnej poisťovne v Banskej Bystrici v celkovej výške 23 935 eur. Spáchal tým prečin neodvedenia dane a poistného, za ktorý mu súd uložil trest povinnej práce v trvaní tristo hodín. Rozhodnutie súdu je právoplatné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona