Savčenková nemusí prežiť transport do väzenského tábora

NETKY.SK • 17 Apríl 2016, 09:21 • 2 min
Savčenková nemusí prežiť transport do väzenského tábora

MOSKVA - Ruská vláda môže previezť v Rusku odsúdenú bývalú ukrajinskú pilotku, poslankyňu a členku Parlamentného zhromaždenia Rady Európy Nadiju Savčenkovú do väzenského tábora, avšak prevoz môže zapríčiniť jej smrť.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes jej advokát Nikolaj Polozov v rozhovore pre televíziu 112 Ukrajina.

 

"Podľa zákona ruské úrady môžu Savčenkovú transportovať, najmä z toho dôvodu, že nie je hospitalizovaná. Hospitalizácia je pri tomto postupe výnimkou. Avšak s ohľadom na jej momentálny zdravotný stav môže takýto transport znamenať jej smrť. Neprežije ho...," povedal Polozov.

 

Savčenková sa po jedenástom dni protestnej hladovky nachádza v kritickom zdravotnom stave. "Vo štvrtok dostala vnútrožilové infúzie. Tieto infúzie znižujú celkovú hustotu krvi, ale nezlepšujú stav jej vnútorných orgánov," uviedol advokát.

 

Polozov v sobotu napísal na Twitteri, že Vire Savčenkovej dovolili navštíviť sestru vo vyšetrovacej väzbe. "Vira Savčenková sa stretla s Nadijou. Nadijin zdravotný stav je veľmi zlý," napísal advokát.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies