Právnik sa snažil opísať Pistoriusa ako milujúceho partnera

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 14:01 • 2 min
Právnik sa snažil opísať Pistoriusa ako milujúceho partnera

PRETÓRIA - Podľa vyšetrovateľov správy z mobilného telefónu Steenkampovej svedčia o tom, že sa obávala Pistoriusa.

slovakia

left justify in out

Právnik telesne postihnutého atléta Oscara Pistoriusa Barry Roux sa počas utorňajšieho pojednávania snažil predstaviť svojho klienta ako milujúceho priateľa zavraždenej Reevy Steenkampovej. Obhajoba bola v ostrom kontraste s predchádzajúcou výpoveďou vyšetrovateľa Francoisa Mollera, ktorý referoval o obsahu správ medzi Pistoriusom a Steenkampovou.

 

Podľa vyšetrovateľov textové správy z mobilných telefónov juhoafrického telesne postihnutého atléta svedčia o tom, že priateľka Reeva Steenkampová, ktorú zastrelil vlani 14. februára vo svojom dome, mala z jeho správania strach už pred tragédiou. Deväťdesiat percent zo správ označil Moller za bežné "zamilované" esemesky, ale objavili sa aj výnimky. V jednej z nich paralympionik potvrdil, že priatelia vzali na seba zodpovednosť za jeho výstrel v reštaurácii mesiac pred valentínskou nocou. Z ďalších zase vyplýva, že modelka vyčítala športovcovi popudlivú povahu a žiarlivosť. "Tak, ako by ma nemalo odsudzovať okolie, že s tebou chodím, nezaslúžim si ani výčitky od teba, ktorý by ma mal chrániť," napísala Steenkampová a v ďalšom odkaze uviedla: "Niekedy ma desí, ako na mňa kričíš, ako sa správaš." 

 

Obhajca Barry Roux poznamenal, že citované správy sú len malým zlomkom zo zhruba 1700 odkazov, ktoré mali vyšetrovatelia k dispozícii. Právnik odkázal na správu z 19. januára 2013, keď Steenkampová poslala atlétovi svoju fotografiu v mikine s kapucňou a bozkávajúcim výrazom v tvári s odkazom, či sa Pistoriusovi páči. Následne jej prišla spáva: "Milujem ťa." Roux zároveň odkázal na záznam káblovej televízie, na ktorom sa pár bozkáva v obchode. Vyšetrovateľa Mollera tiež vyzval, aby prečítal správu z 9. januára, keď modelka napísala priateľovi, že je výnimočný človek. 

 

Vrchný štátny zástupca Gerrie Nel spochybnil video z obchodu, podľa neho môže pustiť záznam zo strelnice, na ktorej si Pistorius skúšal streľbu z brokovnice a z pištole vystrelil na melón, ktorý slúžil ako terč. 

 

Obžaloba chce tento týždeň predvolať ešte štyroch až piatich svedkov, potom príde na rad obhajoba. Proces by mal trvať do 16. mája, na apríl je naplánovaná prestávka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies