Právnik požiadal Švédsko o zrušenie príkazu na zadržanie Assangea

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 16:24 • 2 min
Právnik požiadal Švédsko o zrušenie príkazu na zadržanie Assangea

LONDÝN - Právnik zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea požiadal dnes švédsky súd o zrušenie príkazu na zadržanie jeho klienta, čo by mu umožnilo vycestovať do Ekvádoru.

slovakia

left justify in out

Assange (45) sa od roku 2012 skrýva na ekvádorskej ambasáde v Londýne, keďže mu hrozí vydanie do Švédska pre údajné znásilnenie. On sám všetky obvinenia popiera.

 

Zakladateľ medzinárodnej neziskovej organizácie, ktorá zverejňuje citlivé informácie vlád a organizácií z anonymných zdrojov sa totiž obáva, že by zo Švédska mohol byť vydaný do USA. Tam mu hrozí exemplárny trest kvôli rozsiahlemu úniku utajovaných dokumentov.

 

Podľa jeho právnika Pera Samuelsona Spojené štáty už avizovali, že chcú Assangea zadržať. "Ak by Švédsko zrušilo príkaz na zadržanie, zakladateľ WikiLeaks by mohol vycestovať do Ekvádoru, kde mu udelili politický azyl" uviedol Samuelson.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies