Právnik McCaffrey získla za svoju činnosť Štokholmskú cenu vody

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 14:00 • 2 min
Právnik McCaffrey získla za svoju činnosť Štokholmskú cenu vody

ŠTOKHOLM - Laureátom tohtoročnej Štokholmskej ceny vody sa stal americký právnik Stephen McCaffrey, ktorý pôsobí ako profesor práva na kalifornskej vysokej škole University of the Pacific.

slovakia

left justify in out

V Štokholme to dnes, keď si svet pripomína Svetový deň vody, oznámil Štokholmský medzinárodný inštitút vody (SIWI). Porota vysvetlila, že McCaffrey je vplyvným odborníkom na otázky medzinárodného vodného práva. Jeho práce majú podľa poroty vplyv na vedcov, právnikov v praxi i politikov a prispievajú aj k trvalej a mierovej správe nad zdieľanými vodnými zdrojmi.

 

McCaffrey bol právnym poradcom v mnohých medzinárodných sporoch ohľadom zdieľaných vodných tokov, napríklad medzi Argentínou a Uruguajom, medzi Pakistanom a Indiou, či Slovenskom a Maďarskom. Veľa rokov sa venuje aj právnym normám upravujúcim využívanie cezhraničných vôd.

 

Súčasťou ceny, ktorú každoročne udeľuje švédska vláda, je aj finančná odmena vo výške 150.000 dolárov. Finančná prémia spolu s krištáľovou sochou a diplomom sa udeľuje od roku 1990 za praktický, kolektívny a individuálny prínos v takých oblastiach, ako je záchrana a ochrana vodných zdrojov. Tento rok cenu odovzdajú 30. augusta počas Medzinárodného týždňa vody. McCaffrey ju prevezme z rúk kráľa Karola XVI. Gustáva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona