Právnici rodiny Michaela Browna odmietli rozhodnutie veľkej poroty

NETKY.SK • 25 November 2014, 22:08 • 2 min
Právnici rodiny Michaela Browna odmietli rozhodnutie veľkej poroty

FERGUSON - Právnici rodiny Michaela Browna z amerického štátu Missouri odmietli dnes verdikt veľkej poroty, ktorá sa rozhodla neobviniť belošského policajta, zodpovedného za augustové zastrelenie tohto černošského mladíka.

slovakia

left justify in out

"Namietame proti tomu verejne a tak hlasno ako len vieme," vyhlásil na tlačovej konferencii advokát rodiny Benjamin Crump na margo celého právneho procesu, ktorý vyústil v kontroverzné rozhodnutie poroty.  

 

Podľa názoru Crumpa a jeho kolegov prokurátor pri vyšetrovaní prípadu nadŕžal polícii. Poukazujú pritom na na to, že policajt Darren Wilson nebol podrobený krížovému výsluchu a že jeho tvrdenia prednesené pred veľkou porotou neboli v súlade s fyzickými a forenznými dôkazmi. 

 

Krátko po verdikte poroty vypukli v noci nadnes vo Fergusone, na predmestí St. Louis, nové výtržnosti a nepokoje. Guvernér štátu Missouri Jay Nixon dnes povolal do Fergusonu ďalších príslušníkov Národnej gardy. 

 

 

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun apeloval na demonštrantov vo Fergusone i iných mestách, aby sa počas protestov zdržali násilia. Vyzval tiež americké úrady, aby zaručili právo obyvateľov na slobodné prejavenie názoru a pokojné protesty. 

 

Po zverejnení rozhodnutia poroty sa konali protesty nielen vo Fergusone, ale aj v New Yorku, Chicagu, Seattli, Los Angeles, Oaklande a v hlavnom meste Washington. 

 

Vo Fergusone zhorelo počas noci asi desať budov a viacero policajných áut. Vo väzbe skončilo 61 ľudí, podozrivých z vlámania, nelegálnej držby zbraní a nezákonného zhromažďovania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona