Právnici Evy Michalákovej, ktorej odňali deti: Nórska spoločnosť je chorá

NETKY.SK • 2 December 2016, 18:32 • 2 min
Právnici Evy Michalákovej, ktorej odňali deti: Nórska spoločnosť je chorá

PRAHA - Právnici Češky Evy Michalákovej plánujú podať odvolanie na Najvyšší súd a obrátiť sa aj na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu po tom, čo sa krajský súd v nórskom Osle odmietol zaoberať jej odvolaním v prípade straty rodičovských práv.

slovakia

left justify in out

"Podľa všetkého sa súd (v Osle) úplne stotožnil s júnovým rozhodnutím okresného súdu. Vyjadrenie Českej republiky upozorňujúce na zjavné porušenie práv rodiny zhodil zo stola," uviedol dnes na adresu rozhodnutia právny zástupca Michalákovej Pavel Hasenkopf, citoval ho server Novinky.cz.


Systém ochrany detí, na ktorý je škandinávska krajina hrdá, podľa neho trpí vážnymi nedostatkami. "Nórska spoločnosť je veľmi vážne chorá, ak neznesie a trestá kritiku chýb svojho systému," uviedol Hasenkopf, podľa ktorého nemôže byť normálne zbaviť matku rodičovských práv kvôli tomu, že "sa nechce zmieriť so stratou svojich detí a nemlčí o bezpráví, ktorého sa na jej rodine dopustil nórsky štát". Ďalšie kroky zverejnia právnici Michalákovej budúci týždeň.


Nórsky úrad na ochranu detí Barnevernet odobral Michalákovej dvoch synov v roku 2011 na základe podozrenia zo zneužívania, ktoré sa dosiaľ nepotvrdilo. Úrady rozhodli o adopcii vtedy šesťročného Davida a na desaťročného Denisa stratila matka rodičovské práva.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona