Právnici Camille Cosby žiadajú zrušenie jej ďalšej výpovede

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 13:24 • 2 min
Právnici Camille Cosby žiadajú zrušenie jej ďalšej výpovede

BRATISLAVA - Právnici Camille Cosby, manželky amerického herca Billa Cosbyho, požiadali federálny súd v Massachusetts, aby zrušil jej ďalšie vypočúvanie v prípade žaloby za urážku na cti, ktorú na jej manžela podalo spoločne sedem žien.

slovakia

left justify in out

Právni zástupcovia v žiadosti tvrdia, že pri prvej výpovedi ich klientky sa otázky právnika spomínaných siedmich žien Josepha Cammaratu údajne netýkali prípadu. Sedemdesiatjedenročná rodáčka z Washingtonu D.C. má znovu svedčiť 18. apríla.


Camille Cosby, ktorá s hercom tvorí manželský pár už takmer 52 rokov, po prvý raz vypovedala vo februári. Otázky sa však údajne týkali jej sexuálneho života, politických názorov a smrti jej syna. "Tieto otázky boli irelevantné k témam tohto prípadu a jednoducho boli vymyslené na to, aby svedkyňu znechutili, strápnili a zaťažili," vyhlásili právnici Camille Cosby. Sudca David Hennessy ich žiadosť prijal a súhlasil, že si ich argumenty vypočuje 13. apríla.


Sedemdesiatosemročný predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992), ktorý údajne zneužil viac než 50 žien, v súčasnosti čelí aj ďalším civilným žalobám ako aj obžalobe v prípade sexuálneho napadnutia Kanaďanky Andrey Constand z roku 2004. Tú naňho podala prokuratúra v štáte Pennsylvania, ktorá znovu otvorila tento prípad po tom, ako sa vlani v júli dostali na verejnosť informácie, že sa Cosby v roku 2005 priznal k zadováženiu sedatív s úmyslom podať ich ženám, s ktorými chcel mať sex. Jednou z nich vraj bola aj Constand. Cosbyho formálne obžalovali koncom decembra a následne ho prepustili na kauciu milión dolárov. Začiatkom januára Cosby požiadal o zrušenie obžaloby, pričom jeho právna zástupkyňa Monique Pressley uviedla, že prokuratúra obžalobou porušila podmienky spomínanej výpovede z roku 2005. Súd však jeho žiadosť zamietol. Cosby sa voči verdiktu odvolal a zároveň Constand zažaloval za porušenie mimosúdnej dohody z roku 2005. Hercovi v prípade uznania viny hrozí až desaťročný trest odňatia slobody.


William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem spomínaného sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona