Pravidlá dotácií pre protidrogové aktivity výbor odobril

NETKY.SK • 26 Február 2015, 10:08 • 2 min
Pravidlá dotácií pre protidrogové aktivity výbor odobril

BRATISLAVA – Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR má mať podrobnejšie definované pravidlá ako udeľovať dotácie na účely protidrogových aktivít.

slovakia

left justify in out

Návrh novely zákona, ktorej cieľom je rozšíriť ich poskytovanie na tieto účely, dnes takmer jednohlasne odobrili členovia Ústavnoprávneho výboru Národnej rady SR a odporučili právnu normu schváliť aj v pléne.

 

Novela podrobnejšie definuje spôsob, rozsah a podmienky poskytovania dotácií. Tie možno napríklad udeliť na vzdelávacie aktivity v protidrogovej oblasti, prevenciu, liečbu drogovej závislosti alebo stavebnú úpravu zariadení určených na prevenciu.

 

V návrhu sú stanovené aj požiadavky na orgán vyhodnocujúci dotácie, ktorý zriadi ministerstvo. Nariaďuje sa v ňom aj povinnosť zriadenia osobitného účtu v banke pre zabezpečenie transparentnosti ich čerpania. Kritériá a postup na vyhodnocovanie žiadostí o poskytnutie dotácie by mali byť ustanovené všeobecne záväzným právnym predpisom.

 

Agenda protidrogovej politiky najskôr patrila pod Úrad vlády SR, v roku 2012 prešla pod pôsobnosť ministerstva zdravotníctva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies