Pravidlá Českého slávika sa zmenia, avizujú organizátori z Musica Bohemica

NETKY.SK • 1 December 2017, 16:46 • 2 min
Pravidlá Českého slávika sa zmenia, avizujú organizátori z Musica Bohemica

PRAHA - Organizátori ankety Český slávik vyvodia z problémov, ktoré sprevádzali jej posledný ročník, závery a mienia prispôsobiť jej pravidlá obrovskému rozvoju sociálnych sietí a možnosti organizovať hoci masové hlasovanie cez ne.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z rozhovoru, ktorý poskytol Jaroslav Těšínský, šéf agentúry Musica Bohemica, ktorá anketu organizuje.

 

Populárna česká rocková skupina Kabát sa rozhodla vrátiť zlatého Českého slávika organizátorom z agentúry Musica Bohemica. Dôvodom boli správy o ich zasahovaní pri sčítavaní hlasov.

Podobný krok urobil iba o čosi neskôr z rovnakých dôvodov aj držiteľ strieborného Českého slávika v kategórii mužských interpretov Michal David.

 

Organizátori z agentúry Musica Bohemica pri analýze hlasovania zistili, že skupine Ortel a jej lídrovi Tomášovi Ortelovi sa dostalo podpory nad rámec fair play. Rozhodli sa preto, že tak formácii, ako aj jej spevákovi zarátajú počet bodov z vlaňajška, keď nezistili podobné porušenie pravidiel súťaže.

 

Znamenalo to zmenu poradia v rebríčku skupín na prvých dvoch miestach a podobne i zmenu poradia v rebríčku spevákov na dvoch priečkach za bezkonkurenčným víťazom Karlom Gottom.

 

Agentúra v reakcii zdôraznila, že ako organizátor má právo zasiahnuť, ak dôjde s využitím sociálnych sietí k organizovanému hlasovaniu na podporu istého subjektu, a to nad mieru stanovenú v pravidlách. Ak by sme pripustili podobné praktiky, anketa by sa zmenila na súboj fanklubov jednotlivých interpretov o čo najväčší počet podporných hlasov, dodali organizátori.

 

Ako vyplýva zo slov Těšínskeho podľa momentálne platných pravidiel možno v ankete hlasovať prakticky za kohokoľvek, ak zaspieva pesničku alebo zahrá na gitare. To by sa malo v budúcnosti špecifikovať.

 

Šéf agentúry však priznal, že ho búrlivé reakcie na odobratie časti hlasov skupine Ortel prekvapili, pretože skôr rátal s kritikou za to, že túto formáciu vôbec ponechali v ankete. Odmietol síce obvinenia z manipulácie a zdôraznil, že organizátori postupovali podľa pravidiel dostupných na webe, avšak priznal isté pochybenia v komunikácii a prihlásil sa k zodpovednosti za ne ospravedlňujúc sa všetkým hudobným fanúšikom, ktorých sa to dotklo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies