Pravicových aktivistov zatkli a deportovali z Británie hneď po príchode

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 15:59 • 2 min
Pravicových aktivistov zatkli a deportovali z Británie hneď po príchode

LONDÝN - Rakúskeho krajne pravicového aktivistu Martina Sellnera a jeho americkú priateľku Brittany Pettibone nevpustili do Veľkej Británie a po trojdňovom zadržiavaní ich z krajiny deportovali. Dvojica to oznámila v pondelok na Twitteri.

slovakia

left justify in out

Britské úrady sa zatiaľ ku kauze nevyjadrili. Sellner uvádza, že chcel vystúpiť so svojím prejavom v londýnskom Hyde Parku. "A to bol zločin, ktorý som spáchal," napísal. Jeho priateľka sa na Twitteri sťažovala, že im britskí policajti nasadili putá. "Vyzeralo to, ako keby hovorili 'Ste pravicoví, a to nie je dovolené'," dodala.

Sellner, študent filozofie a práva z Viedne, je najvýraznejšou postavou Rakúskeho identitariánskeho hnutia, ktoré je súčasťou paneurópskej siete hnutí identitariánov, často personálne prepojených s neonacistickými kruhmi. Hnutie sa stavia na odpor proti prisťahovalcom a ľuďom inej než bielej farby pleti a bojuje za uchovanie identity Európy ako územia patriaceho belochom.

Samotný Sellner sa dostal do médií najmä vo februári minulého roka, keď spolu so zhruba 30 členmi svojej organizácie narušil viedenské divadelné predstavenie na motívy knihy spisovateľky Elfriede Jelinek o prisťahovalcoch. Na návštevníkov predstavenia aktivisti vylievali červenú tekutinu, ktorá mala symbolizovať krv obetí teroristických útokov spáchaných moslimskými extrémistami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies