Pravicový Národný front vyberá kandidátov do krajských volieb

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 12:50 • 2 min
Pravicový Národný front vyberá kandidátov do krajských volieb

PARÍŽ - Francúzska krajne pravicová strana Národný front (FN) vyberá kandidátov do krajských volieb v čase straníckej krízy, ktorá prinútila zakladateľa FN Jeana-Marie Le Pena odstúpiť z volieb, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Le Penovu vnučku Marion na dnešnom stretnutí uistili o podpore, aby svojho starého otca nahradila na kandidátke v južnom regióne Provensalsko–Alpy–Azúrové pobrežie pre decembrové voľby.
     

Predsedníčka strany Marine Le Penová minulý týždeň v televíznom vysielaní povedala, že voči jej otcovi sa vo FN začne disciplinárne konanie za opakované provokujúce výroky. Priznala, že vo FN tak vznikla "bezprecedentná situácia", ktorú vo svojom tweete označila za "bolestnú", a vyzvala všetkých členov FN na jednotu.
     

Marine Le Penová pristúpila k začatiu disciplinárneho konania voči svojmu 86-ročnému otcovi po tom, ako súčasného francúzskeho premiéra Manuela Vallsa, ktorý sa narodil v Barcelone katalánskemu otcovi a švajčiarskej matke, označil za "prisťahovalca".
     

Okrem toho bránil aj predstaviteľa vichistického režimu, maršala Philippa Pétaina, ktorý počas druhej svetovej vojny kooperoval s nacistickým Nemeckom a bol po vojne odsúdený za velezradu. Týždeň predtým zasa Le Pen obhajoval svoj dávny výrok, že nacistické plynové komory boli "len detailom v dejinách".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies