Pravicoví extrémisti údajne pripravovali atentáty na francúzskych politikov

NETKY.SK • 19 Október 2017, 07:19 • 2 min
Pravicoví extrémisti údajne pripravovali atentáty na francúzskych politikov

PARÍŽ - O znepokojenie francúzskej verejnosti sa postarali informácie o údajných plánoch pravicových extrémistov zaútočiť na špičkových predstaviteľov politickej scény.

slovakia

left justify in out

Hovorca vlády Christophe Castaner dnes v Paríži vyhlásil, že pred utorkovým zadržaním podozrivých z možnej prípravy útokov ho na možné ohrozenie jeho osoby nikto neupozornil.

 

Ľavicový politik Jean-Luc Mélenchon, ktorého médiá spomínajú spoločne s Castanerom ako možný terč atentátu, kritizoval v parlamente, že sa o ničom vopred nedozvedel. "Bol by som si vážil, ak by som bol býval informovaný," zdôraznil.

 

Desiatich podozrivých z možnej prípravy teroristických útokov zadržali príslušníci francúzskych protiteroristických zložiek na juhozápade krajiny a v parížskom regióne.

 

K zadržaniu podozrivých vo veku 17-25 rokov došlo v rámci dlhšie pokračujúceho vyšetrovania istého 21-ročného muža z radov pravicových radikálov, ktorý sa na sociálnych sieťach vyhrážal útokmi na migrantov. Toto vyšetrovanie sa začalo ešte v júli 2017.

 

Podľa informácií médií ide o člena nacionalistického ultrapravicového zoskupenia Action Francaise, čo však žiadne oficiálne zdroje zatiaľ nepotvrdili. Ani justičné zdroje sa nevyjadrili k politickej orientácii tohto podozrivého, ktorý je aktuálne vo vyšetrovacej väzbe.

 

Od júla prebiehajúce vyšetrovanie má doteraz nejasné obrysy, medzi možnými cieľmi atentátnika mali byť nielen politici, ale aj nešpecifikovaná náboženská lokalita, migrant alebo priekupník s drogami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies