Pravicoví extrémisti napadli vo vlaku v Nemecku rodinu z východnej Európy

NETKY.SK • 25 August 2015, 06:48 • 2 min
Pravicoví extrémisti napadli vo vlaku v Nemecku rodinu z východnej Európy

BERLÍN - Dvaja opití pravicoví extrémisti zaútočili v prímestskom berlínskom vlaku na rodinu pochádzajúcu z východnej Európy - ženu a jej dve deti. Najprv ich osočovali rasistickými vyhrážkami, neskôr sa jeden z nich rodinu vymočil, uviedla dnes nemecká polícia.

slovakia

left justify in out

Svedkovia incidentu okamžite upovedomili políciu, ktorej sa podarilo dvoch mužov vo veku 32 a 37 zadržať hneď na ďalšej zástavke vlaku. Polícia mužov neskôr prepustila, momentálne ich však úrady prešetrujú v súvislosti s obvineniami z napadnutia, urážke na cti a tiež predvádzania protiústavných symbolov, píše agentúra DPA.

 

Nemecký denník Tagespiegel uviedol, že napadnutá žena a jej deti vo veku 5 a 15 rokov pochádzali z východnej Európy. Útočníci, ktorí na rodinu vykrikovali "Heil Hitler" mali už v minulosti záznam v registri trestov, a to za podobné prečiny, dopĺňa DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies