Pravica zasadne za jeden stôl, hovoriť budú o Jozefovi Čentéšovi

NETKY.SK • 24 Február 2012, 07:48 • 2 min
Pravica zasadne za jeden stôl, hovoriť budú o Jozefovi Čentéšovi

Pravica zasadne za jeden stôl, hovoriť budú o Jozefovi Čentéšovi - Politika Predstavitelia strán bývalej vládnej koalície sa po mesiacoch stretnú za jedným rokovacím stolom. Diskutovať majú v piatok (24.

slovakia

left justify in out

img

Predstavitelia strán bývalej vládnej koalície sa po mesiacoch stretnú za jedným rokovacím stolom. Diskutovať majú v piatok (24.2.) na pôde parlamentu o podaní na Ústavný súd (ÚS) SR v súvislosti s nevymenovaním Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora.
      Líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda dnes pre TASR potvrdil, že je to iniciatíva KDH. Či sa bude hovoriť aj o iných témach, ako je povolebná spolupráca, nepovedal. "Rád by som bol zdržanlivý," podotkol.
      Podanie na Ústavný súd SR pripravuje šéf ústavnoprávneho výboru Radoslav Procházka (KDH). SDKÚ-DS, Most-Híd aj SaS ho podľa predsedov klubov Jozefa Mikuša (SDKÚ-DS), Lászlóa Solymosa (Most-Híd) a Jozefa Kollára (SaS) podporia.
      KDH označilo toto podanie za reálne riešenie problému. Uznesenie, ktorým chcel podpredseda parlamentu Milan Hort (SDKÚ-DS) vyzvať prezidenta, aby vymenoval Čentéša, považovalo hnutie za platonické, prázdne a nič neriešiace gesto. Preto ho nepodporilo.
      Za to si vyslúžilo kritiku od SDKÚ-DS. Kresťanskí demokrati sa bránili okrem iného tým, že vyzývať prezidenta v súčasnosti nemá význam. "Je to ako posielať 14. upomienku za nezaplatenú faktúru niekomu, kto povedal, že ju nezaplatí, lebo ju neuznáva," povedal Procházka. Za reálne riešenie považuje podanie na Ústavný súd SR, na čo je potrebných 30 poslaneckých podpisov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies