Pravica stojí za rozhodnutím podporiť Kisku

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 16:35 • 2 min
Pravica stojí za rozhodnutím podporiť Kisku

BRATISLAVA - Predstavitelia opozičných strán reagovali na vyhlásenie premiéra Fica, že voľba Andreja Kisku je hazardovaním so Slovenskom.

slovakia

left justify in out

Pravicové strany stoja za rozhodnutím podporiť Andreja Kisku v druhom kole prezidentských volieb. Odmietajú pritom vyhlásenia Roberta Fica, že podporou Andreja Kisku v druhom kole hazardujú so Slovenskom. Fico to vyhlásil dnes na tlačovej konferencii s tým, že Kiska nemá skúsenosti v zahraničnej politike.

 

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo poukázal na Ficove kroky v oblasti zahraničnej politiky. "Vieme napríklad, že Robert Fico je ten, kto nevedel zaujať jasný postoj ku kríze na Ukrajine, nedokáže veci pomenovať pravým menom a nemal v minulosti problém navštíviť krvavého diktátora Kaddáfiho v jeho stane v Líbyi". Vyhlásenie podľa neho dokazuje, že Fico vnáša do spoločnosti napätie a konflikty. 

 

Poslanec a podpredseda KDH Pavol Abrhan tvrdí, že je dôležite, aby najvyššie ústavné funkcie v štáte neovládla jedna strana. "V kampani sme robili všetko pre to, aby sa tak nestalo," povedal a dodal, že to je hlavný dôvod strany podporiť Kisku. 

 

"Ľahšie by sa dávala podpora Radoslavovi Procházkovi, ktorý má už nejakú víziu," skonštatoval poslanec Martin Poliačik (SaS). "Kiska má ale šancu rásť a stať sa štátnikom," dodal s tým, že hazardom by bolo podporiť Fica. S tým súhlasí aj poslanec Gábor Gál (Most-Híd). "Ide o vyhlásenie človeka, ktorý viackrát vážne poškodil Slovensko a jeho vláda je prepojená s mnohými kauzami," skonštatoval. 

 

Fico dnes na tlačovej konferencii tiež povedal, že "nevylučuje, že môže padnúť ponuka pre opozíciu na vytvorenie koalície". Pravicové strany to však považujú za taktiku. "Fico sa snaží zbaviť zodpovednosti," povedal podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec. "Sľuboval istoty, no čas splnenia sľubov sa blíži. Ľudia tomu rozumejú". Abrhan vo vzniku koalície nevidí logiku. "Vznik koalície je bezpredmetný, vládna strana má 83 poslancov. Nasľubovali istoty, nech ich splnia". Gábor Gál dodal, že s cieľmi a hodnotami by sa nemalo obchodovať, preto nevidí dôvod na to reagovať. Martin Poliačik na margo možnej koalície Smeru a pravice poznamenal, že záleží od toho, aký slabý sa Smer bude cítiť. "S vládnou koalíciou Smer a KDH ale istým spôsobom počítame," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona