Pravica sa nevie dohodnúť na prezidentskom kandidátovi, tvrdí Sulík

NETKY.SK • 11 November 2012, 19:35 • 2 min
Pravica sa nevie dohodnúť na prezidentskom kandidátovi, tvrdí Sulík

Pravica sa nevie dohodnúť na prezidentskom kandidátovi, tvrdí Sulík - Politika Konzervatívne strany majú s dohodou na prezidentskom kandidátovi vážny problém. Tvrdí to predseda SaS Richard Sulík na internetovej stránke svojej strany.

slovakia

left justify in out

img

Konzervatívne strany majú s dohodou na prezidentskom kandidátovi vážny problém. Tvrdí to predseda SaS Richard Sulík na internetovej stránke svojej strany.

Šéf liberálov berie na vedomie, že strany Ľudovej platformy si 17. november neurčili ako termín, v ktorom oznámia verejnosti dohodu na prezidentskom kandidátovi, ale len ako termín, do ktorého chcú dosiahnuť "dohodu na spoločnom postupe". Sulík o schopnosti Ľudovej platformy nájsť spoločného kandidáta do 17. novembra zapochyboval už v diskusii pod článkom na sme.sk.

Predseda KDH Ján Figeľ začiatkom októbra povedal, že súčasťou 17. novembra by možno mohla byť aj ponuka hlbšej, intenzívnejšej spolupráce a aj kandidáta. "To by bolo peknou súčasťou momentu 17. november," poznamenal vtedy Figeľ. V súvislosti s hľadaním pravicového prezidentského kandidáta sa spomína najčastejšie bývalý šéf KDH Pavol Hrušovský. Objavuje sa aj meno bývalého veľvyslanca SR v USA Martina Bútoru, o ktorom uvažuje Most-Híd.

Medzi spomínanými menami v pravici sa vyskytol aj bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák a občas sa ešte objavuje aj meno expremiérky Ivety Radičovej. Tá ale už niekoľkokrát vyhlásila, že kandidovať nebude, a to nielen v prezidentských, ale v žiadnych voľbách.

Prezidentské voľby sa na Slovensku uskutočnia v roku 2014. Podľa Ústavy SR môže kandidáta na hlavu štátu navrhnúť minimálne 15 poslancov NR SR alebo 15.000 občanov formou petície. Kandidát musí mať minimálne 40 rokov. Kandidovať bude zakladateľ charity Dobrý Anjel Andrej Kiska. Záujem uchádzať sa o post hlavy štátu avizoval Ján Čarnogurský. Ako možný kandidát sa spomína aj premiér Robert Fico (Smer-SD).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies