Pravica ešte stále môže pracovať na jednotných kandidátkach

NETKY.SK • 17 August 2013, 15:41 • 2 min
Pravica ešte stále môže pracovať na jednotných kandidátkach

BRATISLAVA - Župné voľby nemôžu byť podľa Freša v réžii Smeru

slovakia

left justify in out

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo chce do poslednej chvíle pracovať na tom, aby v rámci slovenskej stredopravej scény bolo to, čo sa nazýva štandardom, teda, aby stredopravá scéna mala čo najviac jednotné kandidátky, či do župných parlamentov alebo na županov. Ako povedal Frešo v rozhovore pre agentúru SITA, ešte stále na tom môže pravica pracovať, pretože odozvy od voličov sú naozaj veľmi tvrdé. „Na to, aby sme išli spolu, nikdy nie je ešte neskoro. Budem veľmi rád, keby tie regionálne voľby ukázali, že hegemóniu Smeru dokážeme zlomiť,“ vyhlásil Frešo.

Župné voľby nemôžu byť podľa Freša v réžii Smeru a treba dokázať hegemóniu Smeru-SD zlomiť nielen v Bratislave, kde si je istý, že sa to podarí, ale aj inde na Slovensku. „Napríklad, že aj Ľudo Kaník dokáže poraziť úradujúceho podpredsedu Smeru a dokáže presvedčiť voličov, aby volili alternatívu a že sa to podarí aj v iných regiónoch. Vtedy budem spokojný. Urobím naozaj všetko preto, aby sme mali maximum takýchto koalícií v rámci celého Slovenska. Volič, ktorý nesúhlasí s vládou Smeru, musí dostať šancu zvoliť si vládu pravice,“ povedal s tým, že nielen v Bratislave a v Prešove, kde tú šancu jasnú má. „Ani v Banskej Bystrici nemôžu mať voľby také, že to tam režíruje len Smer. Ani v Nitre nemôžu byť voľby len v réžii Smeru. To znamená, musí tam byť jasná alternatíva. SDKÚ-DS bude stáť na pozícii tejto jasnej alternatívy,“ zdôraznil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona